Klimaat en Comfort
CFT290-7

De luchtkwaliteit bij u thuis

In huis kan de luchtkwaliteit wel 10 tot 30 keer slechter zijn dan de luchtkwaliteit buiten. Door de uitstoot van auto’s en de industrie wordt onze buitenlucht vervuild. Met name in de grote steden en langs snelwegen is de kans op vervuilde lucht erg groot. De luchtkwaliteit in huis wordt extra vervuild door het gebruik van schoonmaakmiddelen en ronddwarrelend stof vanuit meubels.

De belangrijkste oorzaken van luchtvervuiling zijn fijnstofdeeltjes (PM2,5) die tot in de longen kunnen door dringen, gassen (VOC’s) en biologische verontreinigende stoffen zoals schimmels, huisstofmijt, huidschilfers van dieren, pollen, stof, bacteriën en virussen. Omdat onderzoek heeft aangetoond dat mensen ongeveer 90% van hun tijd binnen doorbrengen, is het juist heel belangrijk om voor een zo hoog mogelijke luchtkwaliteit bij u thuis te zorgen.

Wat maakt schone lucht belangrijk?

Gezonde lucht is voor iedereen belangrijk, maar sommige mensen ondervinden een verhoogd risico. Bijvoorbeeld zwangere vrouwen, kinderen, ouderen, mensen met longaandoeningen, zoals astma of COPD, of allergieën merken eerder wanneer de lucht vervuild is en ondervinden veel hinder van een slechte luchtkwaliteit. Zij kunnen bijvoorbeeld moeilijker ademhalen of hoesten meer. Wanneer je last van hooikoorts hebt, komen daar in de lente ook nog eens pollen bij die veel klachten veroorzaken zoals rode ogen, niezen en hoesten. Een slechte luchtkwaliteit heeft veel gevolgen op de korte – en
lange termijn. Maar ook wanneer je niet tot de extra risicogroep behoort is gezonde lucht van levensbelang. Verschillende rapporten, zoals bijvoorbeeld opgesteld door het RIVM, leggen het verband tussen luchtkwaliteit en gezondheid. Schone lucht is erg belangrijk voor de gezondheid van het hele gezin.

 

Het gebruik van een luchtreiniger.

Een luchtreiniger haalt (fijn)stof en andere schadelijke stoffen en deeltjes zoals tabaksrook, bacteriën, schimmels, pollen, huisstofmijt, haar van huisdieren, virussen en micro-organismen uit de lucht. Hierdoor kunnen mensen met astma, hooikoorts en andere aandoeningen van de luchtwegen schonere – , gezondere lucht inademen. Ook voor kinderen is dit erg belangrijk. Kinderen die opgroeien in schonere lucht lopen minder kans om later allergieën te ontwikkelen. Gezondere lucht betekent dat je makkelijker en rustiger kunt ademen.

 

Wat is CADR en waarom is het belangrijk?

CADR staat voor Clean Air Rate Delivery, ofwel het volume schone lucht dat een luchtreiniger per minuut produceert en zo uw kamer effectief kan filteren. Een hoge CADR-waarde bij een verontreiniging geeft aan dat de luchtreiniger de betreffende verontreiniging zeer effectief uit de lucht filtert. De CADR-waarde is een internationale standaard van het Amerikaanse instituut AHAM. Met behulp van deze waarde kunnen consumenten luchtreinigers snel en eenvoudig met elkaar vergelijken.

Door de combinatie van de unieke Core filter systeem met grote HEPA filters en de constructie van de luchtreinigers zijn Cresta Care luchtreinigers in staat om hoge CADR waarden te behalen. De Cresta Care CKJ225 heeft bijvoorbeeld een CADR van 204 m3/h. Dit houdt in dat deze krachtige luchtreiniger maar liefst 204 m3 lucht reinigt in een uur tijd. De CADR is een belangrijke indicator voor de prestatie van een luchtreiniger.

Cresta Care DTX690 Professioneel Weerstation_E

Nauwkeurig en Accuraat

Duidelijke informatie op een haarscherp display. Mooi om te zien en makkelijk in het gebruik. Dat zijn de wekkers en weerstations van Cresta. Wij gebruiken de meest geavanceerde technologie om u de informatie te bieden die u nodig heeft. Accuraat en betrouwbaar.

 

Uw persoonlijke weerbericht

De weerstations van Cresta berekenen aan de hand van de temperatuur en de luchtdruk op uw locatie precies wat voor weer het wordt. En dankzij de geavanceerde Duitse sensoren is de voorspelling tot wel 90% nauwkeurig! De buitensensoren zijn waterdicht, dus u kunt ze overal ophangen. De gegevens en weersvoorspelling zijn makkelijk af te lezen op het glasheldere lcd-display, zodat u altijd voorbereid de deur uit gaat.